www.búzafűprés-csíráztatás.hu

Healthy Sprouter csíráztató tálca búzafű termesztéshez

A Healthy Sprouter csíráztató tálca búzafű termesztéshez képe

A termékeket a Nektár Biobolt oldalán tudod megvásárolni!

Ezt a speciális csíráztató tálcát kifejezetten búzafű termesztéséhez fejlesztették ki, de rengeteg más magot is csíráztathatunk a segítségével.

  • Az átgondolt kialakítás révén kitűnően csíráznak benne a magvak, használatával a penészedés és a kiszáradás veszélye minimálisra csökken
  • A csíráztató felület úgy van kialakítva, hogy használója számára biztosítsa a folyamatos ellátást friss csírából, búzafűből
  • A tálca fel van osztva a napi szükséges búzafűlé adagnak megfelelő nagyságú részekre, ezért nincs más dolgunk, csak levágni az adott naphoz tartozó részt
  • a tálcák mérete 32*24cm
  • Két különálló tálcából áll, ezért szakaszosan is telepíthetjük a magokat, ami feltétlenül szükséges a folyamatos ellátáshoz
  • Mindkét tálca négy részre van osztva, így összesen 8 napra előre tervezhetünk, és akár 8 féle magot is csíráztathatunk egyszerre
  • Használhatjuk föld nélküli, vagy föld segítségével történő csíráztatáshoz is, de a búzafű termesztéséhez föld használata javasolt.
  • A legtöbb mag, pl. tönköly, rozs, árpa, búza, len, szezám, mustár, retek, hagyma, mungóbab, zsázsa vagy lucerna mag csíráztatására alkalmas
  • Egyszerűen összeállítható és szétszedhető, könnyű de erős műanyagból készült
  • Könnyen és gyorsan elmosható, tisztítható
Lexen Healthy Sprouter csíráztató tál használati útmutató

Ugrás az oldal elejére
Healthy Sprouter csíráztató tálca búzafű termesztéshez képe Healthy Sprouter csíráztató tálca búzafű termesztéshez képe Healthy Sprouter csíráztató tálca búzafű termesztéshez képe Healthy Sprouter csíráztató tálca búzafű termesztéshez képe

A Lexen Healthy Sprouter csíráztató tálca használata

A csíráztató tálca segítségével tönköly búzafüvet, gyógyfüveket növeszthetünk, valamint különböző magvakat csíráztathatunk. A csíráztató tálcához tartozik egy másik tálca, is, melynek segítségével még nagyobb felületen csíráztathatunk, növeszthetünk magvakat. Mindkét tálcán csíráztathatatunk föld segítségével vagy anélkül.

Áztatás és előcsíráztatás

A csíráztatás a műanyag kézi csíráztató pohárral indul, melyet a későbbiekben öntözésre használhatunk. Töltsük fel a csíráztató poharat 1/4 részig a csíráztatni kívánt maggal, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és még álljon rajta kb. 1 ujjnyi víz. Csavarjuk rá a lyukacsos tetőt. Hagyjuk ázni egy éjszakán át, de legalább 12 óráig.
Öntsük le a felesleges vizet, majd öblítsük át jól a magokat és hagyjuk állni még további 12 óráig a csíráztató pohárban lefordítva, hogy kifolyjon a felesleges víz.
24 óra múlva a csíra kezdemények már láthatóak a magokon.

Csíráztatás

Állítsuk össze a HEALTHY csíráztatót a csomagban található fehér lábak segítségével. Tegyük a fekete osztott tálcát a fehér növesztő tálcába az alá pedig, a fekete vízfogó edényt. Terítsük szét a magokat 2-3 szem magasságában a csíráztató tálcán, majd borítsuk rá a barna átlátszó fedőt és állítsuk szoba-hőmérsékletű helyre a csíráztatót. Töltsük meg a csíráztató poharat félig vízzel, csavarjuk rá a csavaros tetőt és naponta gyengéden locsoljuk meg a magokat.
Ha így járunk el pár napon belül sűrű növekedésű csírát fog kapni, mely fogyasztásra alkalmas.
Ha egyszerre szeretnénk csíráztatni és füvet növeszteni, akkor az egész folyamatot megismételve, a másik tálcán kezdhetjük el a csíráztatást. Így a két tálcát használva alulra kerül a fűnövesztésre szánt magos tálca és felülre a csíráztató tálca. Később, ha a fű már magasabbra nőtt a két rész felcserélhető.

Búzafű termesztés

A csíranövényeknél leírtak szerint járjon el, azzal a különbséggel, hogy a magok szétterítése előtt 1- 2cm vastagságban terítsen el bio búzafű csíráztató földkeveréket. A fekete osztott tálca ideális feltételeket biztosít a tönköly búzafű növekedéséhez. A barna fedő alatt a magok tiszták maradnak, megfelelő meleg és pára képződik, mely biztosítja a gyors növekedést.
Tartsuk a kicsírázott magokat 2 napig a barna fedőtálca alatt. Ezekben a napokban mindennap gyengéden öntözzük a csírákat. 2-3 nap múlva megjelenik a fűszál. Ekkor levehetjük a barna fedőt és napi öntözés mellett még pár napig növesszük a füvet. 7-10 nap alatt éri el a megfelelő magasságot és minőséget a búzafű.
3-4 naponta új tálcával csíráztathatunk, így friss búzafűvel és csírával láthatjuk el családunkat és barátinkat az év bármely szakában.

A búzafű vágása/szedése

A búzafű akkor vágható, ha már kb. 10 cm-re megnőtt a tálcától vagy földtől. Ekkor egy éles késsel vagy konyhai ollóval levágható a fűszál. A nyírást a szál aljánál kell elvégezni, ahol már sötétbe hajlik a színe.
A búzafű legjobb kihasználása érdekében, a frissen levágott füvet azonnal préseljük ki. Tárolása megoldható nejlon tasakba téve a hűtőszekrényben tárolva.

További információt a Lexen Healthy Sprouter csíráztató tálcáról a használati utasításban találsz:

Lexen Healthy Sprouter csíráztató tálca használati útmutató (.pdf)

Hogyan vásárolhatsz Healthy Sprouter csíráztató tálat ?

Megrendelheted GLS házhozszállítással vagy GLS csomagpontra:

A futárnál már bankkártyával is tudsz fizetni!

A szállítási költség:

9.990 Ft felett: 1.090 Ft-tól / csomag (max 30 kg)

9.990 Ft-ig : 1.390 Ft-tól / csomag (max 10 kg)

Csomagpontra már 890 Ft-tól !

A termékeket a Nektár Biobolt oldalán tudod megvásárolni. Kattints a Webáruház ikonra!

kosár  
Szállítás ikon

Csomag

Csak 1.090 Ft !!!

(*9.990 Ft-ig 1.390 Ft)

*Akár másnapra is!

*részletek »»»

Nektár Biobolt Webáruház

*részletek »»»

2030 Érd, Balatoni út 54 (nem üzlet, nem átvevőhely)
Telefon: +(36)30-495-3015
www.nektarbiobolt.hu